Kostym 092

"Student, bröllopsgäst eller begravningsbesökare? Den snyggaste, smartaste och mest användbara kostymen är för de flesta tillfällen ser ut så här:
  • enkelknäppt med två knappar
  • mörkt grå eller marinblå
  • rullade slag på kavajen
  • sidslitsar och biljettficka på kavajen
  • inga frontveck på byxorna
  • smal men inte slimmade ben- och fotvidd"
Manualen, 365 stiltiås för män- Per Nilsson



Kostym lexikon


Enkelknäppt- en knapprad

Rullade slag- ger ett exklusivare intryck. Knäpper du den övre knappen ska kavajen svepa ut och bilda slag en bit ovanför den nedersta knappen. (placeringen av slaget varierar beroende på hur många knappar kavajen har)

Biljettficka- är placerad på höger sida strax ovanför sidofickan. Biljettfickan är något mindre än sidofickan och förekommer på kavajer med engelskt snitt.

Frontveck- Finner du mellan gylfen och fickorna, och är som det låter veck på byxans framben. Leta istället efter byxor med flatfront.


Rullade slag

Enkelknäppt kavaj med två knappar och rullade slag.


Utsvängda byxor...

..för herrar? Det sägs att 70-talets utsvängda jeans är på väg tillbaka. Och då inte bara för damer, utan även för herrar. Så vill du vara först med att återuppta denna trend är det bara att antingen leta fram pappas gamla byxor eller en symaskin. Mig veterligen, har det ännu inte dykt upp några utsvängda byxor för herrar i affärerna.


Vad tror ni? Kommer det tillbaka?







Moa Sundkvist

"Imorgon (28 April) ställer Moa Sundkvist ut sina underverk på Fresh Fish Gallery.
Adressen är Stampgatan 8 (Löparhuset) i Göteborg och tiden är 17:00 - 20:00."

Vernissage en Torsdag är rena vardagslyxen.



Kastellgatan 28/4-1/5 2011

Kastellgatan

En fågel viskade i mitt öra..

Kanske inget som direkt riktar sig till er herrar men indirekt gör det ju ändå det. Ni kanske känner till alla-tjejers-dröm-affär, Tara och Raglady by Tara? Någon gång kanske flickvännen har släpat med er dit inför "önskelista-skrivning"? De ligger i Arkaden mitt i Göteborg och erbjuder kläder, väskor, smycken och mycket mer. Märken som Marc by Marc Jacobs, Juicy Couture och liknande hittar ni här. Lite finare men lite dyrare.
Klädmakarns tips till er är att vara på andra våningen i Arkaden på torsdag 28/4 klockan 10.00. Då öppnar Taras och Ragladys bakficka. Det är utförsäljning av lagret. Okej, de har inga herrprodukter MEN vad vore bättre än att ge bort en överraskning till kanske flickvän, kompis, syster eller mamma? Vi lovar att ni kommer vara poppis en lång tid framöver!
Ett litet tips bara.

Enkät

Alla herrar! Svara gärna på en snabb enkät! Tar cirka 30 sekunder, sex korta frågor.


Följ länken nedan:

http://www.surveymonkey.com/s/3GZJT7Z


VFO

Du har väl inte missat Vingåkers Factory Outlet, guldkruvan för alla kostym klädda. Här hittar du märkeskläder som är reducerade 30-70% av ordinarie priser och med slogan -utmanar priset inte kvalitén.
Ett besök i butiken kan jag varmt rekommendera, eller en litet titt i deras webshop. VFO
VFO

so here I am, I'm trying

Welcome to Polyvore!



Paige denim jeans, 200 GBP
H M hat
Benjamin Eyewear glass shade, $325
Junya Watanabe Man Junya Watanabe Man - Yarn Dyed Cotton Chino, $702
Marc Ecko Men's E12576G2 The Flash Black Resin Strap Watch, $125

Nelly.com

Kan tipsa om att det just nu är 30% rabatt på nelly.com

Camden Market, London

Ta tunnelbanan till Camden Town, ta rulltrappan upp och helt plötsligt befinner du dig i ett myller av små affärer. Du ser allt från Souvenirtröjor till emo-prylar men lugn, det var inte det jag skulle tipsa om. Fortsätt genom marknaden så kommer du till den intressanta delen.
Mycket second hand. En del nytt. Men vad sägs om ett par nya Palladium för 400 kronor? Eller ett par perfekt slitna och avklippta Levi's 501:or? Snygga, äkta Burberry-rockar fanns också till ett överkomligt pris på mellan 500 kronor och 1500 kronor.  Det går att hitta guldkorn om man orkar och vill.






Nätshopping


careofcarl


I textil staden Borås finner man internet företaget Care of Carl AB med affärsidén "att ge alla män möjlighet att handla klassiska och moderna kläder dygnet runt, oavsett var i landet man bor. Vårt mål är att ge hög kundservice i form av enkel shopping och snabba leveranser. Dessutom erbjuder vi fri frakt & fria byten." De erbjuder idag över 20 olika varumärken och är en riktig inspirationskälla. Här hittar du alltifrån WeSC till Barbour.


http://www.careofcarl.com/






Nelly.com är också ett e-handelsföretag som håller till i Borås. De erbjuder mode och skönhet till ett brett sor
timent, unika produkter och snabba leveranser. Idag samarbetar Nelly med över 400 mer eller mindre kända varumärken. Affärsidén är att "förse sina kunder med moderiktiga produkter i huvudsak via internetbaserad distanshandel."

 


http://nelly.com/se/kläder-för-män/






Asos.com säljer kläder för allas plånböcker. Här kan du hitta pangfynd men också shoppa exklusiva märken som D&G, Marc Jacobs m.fl.

http://www.asos.com/Men/



Till Förstasidan

Underskatta inte traderas utbud av kläder, det finns många som sitter på skatter som läggs ut på tradera. Var först och buda hem dina favoriter. Eller ta tillfället i akt att sälja dina egna kläder du inte använt på ett tag. Är du ute efter något speciellt som exempelvis en gammal skinnjacka är tradera sidan att leta på.  

http://www.tradera.com/

Morris

Morris SS/11
MorrisMorrisMorrisMorrisMorris
Bilder: Morris.se

Njut och inspireras av de underbara bilderna från Morris vår/sommar kollektion 2011.

Klädtrick 146

"Om du vill se längre ut, satsa på:
A Byxor, kavajer och kavjärmar som är någon centimeter kortare än vad som rekommenderas.
B Lodräta ränder på skjortor, tröjor, kavajer och byxor. Tänk bara på att inte låta alla plagg i en och samma outfit vara randiga.
C Pressveck på byxorna.
D Slips som slutar en bit ovanför bältet.
E Raka och smala jeans som får benen att se längre ut."
Källa: Manualen- 365 Siltips för män Per Nilsson

Grunda inför sommarbrännan.

Solen strålar och det är dags att börja grunda inför sommarbrännan. En snygg och jämn solbränna får du bäst genom att förbereda huden genom att göra en helkropps peeling. Få bort döda hudceller och börja tidigt med solskyddsfaktor. Solskyddet minskar risken för rynkor i tidig ålder och hudcancer. Tänk på Per Nilsson kloka ord, Heller levande och långsamt brun än död och likblek.

För dig som inte vill lägga pengar på peeling, finns alltid alternativet att göra en egen. Det enda du behöver är:

1 dl olivolja
0,5 dl strösocker
1 msk grädde/mjölk

Blanda i allt i en kopp och massera på kroppen i duschen. Sockret skrubbar bort döda hudceller och olivoljan återfuktar huden ordentligt.


bild: glamorous.doggyblogg.se


Urban Outfitters

Om ni har missat Urban Outfitters skulle jag rekommendera ett besök. Antingen på deras hemsida och webshop eller om ni har vägarna förbi Stockholm besöka dem där.
Ni kommer mötas av en två våningar stor före detta bigoraf/teater fylld med snygga kläder, inredning och diverse andra prylar som modeböcker, solglasögon och presenter.

http://www.urbanoutfitters.co.uk/




Fashion Against Aids 2011

H&M fortsätter med sina kampanjer för välgörande ändamål och härnäst kommer årets Fashion against aid-kampagn.
I år består kollektionen av ett antal unisex-plagg. Vad tror ni kommer det bli någon hit? Kollektionen släps i slutet av april.

Jonas Hallgren

Inspireras av superstylisten Jonas Hallgren. Hans garderob består av 60 solglasögon, favoriterna är bland annat (Prinsessan Kristinas son) designern Oscar Magnuson. Priset på ett par solglasögon kan ligga på allt mellan 100 kronor upptill 7000 kronor. Det är du som sätter gränsen.

Här nedan delar Jonas med sig av sina tips för ett par lyckade solglasögon.

"Hämtade ur hans program superstylisten Jonas som går måndagar klockan 22.00 på tv3. Programmen kan även ses på tv3play.se."


Superstylisten Jonas, solglasögon




Glasögonguide

Hitta rätt bågar för ditt ansikte:


”Ovalt

Prova moderna geometriska former. Har du ett ovalt ansikte passar du i de flesta typer av bågar, så våga experimentera


Avlångt

Prova lite större, fyrkantiga bågar för att skapa balans. UNDVIK små, kantiga bågar


Runt

Prova mer kantiga, rektangulära bågar eller geometriska former som drar uppmärksamheten till den övre delen av ansiktet. UNDVIK små runda bågar och stora bågar, som får ditt ansikte att se rundare ut.


Fyrkantigt

Prova ovala bågar. De ger mjukare käklinje. UNDVIK tunna, kantiga bågar och bågar med starkare färg på den undre ramen”


Källa: http://www.specsavers.se/glasogon/tips/Ansiktsform/

 

"Utifrån ditt ansikte:

Bågarnas storlek kan påverka har glasögonen ser ut på och även hur bekväma de är att ha på sig.

· BÅGARNAS ÖVRE KANT bör inte sitta högre än dina ögonbryn.

· BRYGGANS utformning och placering är avgörande för hur bekvämt glasögonen sitter.

· BÅGARNAS NEDRE KANT bör inte ligga mot kinderna ens när du ler, för då kan deskava och irritera.

· STORLEKEN bör vara i proportion till ansiktet. BÅGARNA bör inte vara bredare än ditt ansikte vid tinningarna”

Källa: http://www.specsavers.se/glasogon/tips/bagarnas-storlek/

 

Marc Jacobs MJ 344/S (807/JJ)


POP-UP STORE

16 April slås dörrarna upp för en POP-UP STORE med kläder från bellaobastian, Billy & I, Diis och Josefin Strid på kungsträdgården i Stockholm. Är du i Sveriges huvudstad vore det ett brott att inte titta in på Allé 5, kungsträdgården.

 

 

Billy and I
Billy an I S/S 2011


Om det var vår på 80-talet.

Hade det varit vår på 80-talet hade vi sett herrar i hockeyfrillor, lysande adidas-overaller eller jeans och collegetröja. Inte heller lammullströjor, tubsockar eller sneakers med kardborrband hörde till det ovanliga. Det var årtiondet då märket på kläder nästan var viktigare än utseendet. Man skulle förverkliga sig själv genom att bära märkeskläder och köpa dyra saker.
Att inspirationen kom från Duran Duran, Dallas eller Flashdance är väl oundvikligt att undgå? Någon som vill ha tillbaka modet som det var då?

Kastellgatan.com

Torsdag, fredag och lördag håller Kastellgatans butik öppet. Denna vecka bjuds det på märken som:

Klädtrick 148

148

”Om du vill se vältränad ut, satsa på:

 

A Figursydd passform med tyger som inte fladdrar.

B Skjortor, T-shirts och tröjor med räder på tvären, som får dina axlar att se breda ut.

C Breda bälten istället för trådsmala. ”

Per Nilsson, Manualen 365 stiltips för män.


kastellgatan.com




 
Bor du i Göteborg kanske du har hört talas om kastellgatan?

Utförsäljning av olika märkeskläder för både damer och herrar. Oftast torsdag-söndag. Olika märken varje vecka. Butiken ligger vid hörnet Plantagegatan/Nordhemsgatan, vid Hagabions parkering i Linnestán.

För nyhetbrev, besök kastellgatan.com





Inspiration






Conscious Collection

Det har bloggats endel på tjejsidan om H&M's kollektion Conscious Collection. Självklart innehåller den även herrkläder som kan vara värda att ses. I butik 14 april.






Badbyxor 2011

1.Vilebrequin Tribal Art Swim Shorts

2.Calvin Klein Logo Tape Short Swim Shorts

3.ASOS Plain Swim Shorts

4. Saint Paul Swim Shorts

5. Sanibel 7" Swim Trunk

6. Bright Aberdare 8" Lake Short

7. Emporio Armani Swim Trunks

8. D&G Tennis Swim Shorts

9. Diesel Coral Reef Swim Shorts


Mens fashion!

Fashionapps varje man förväntas ha i sin Iphone.

 

 

App

ShopStyle.com- Få den bästa shoppingen i din Iphone eller leta inspiration till ditt nästa köp. Här hittar du allt du behöver.

http://itunes.apple.com/us/app/shopstyle/id314673827?mt=8

 

App

Style.com- Sitt front-row och njut av de senaste modeshowerna eller kolla in de heta catwalks bilder från alla exklusiva designers. Helt enastående app!

http://itunes.apple.com/app/style-com/id289380413?mt=8

 

App

How to tie a tie- Bli slipskungen du drömt om, läs och lär.

http://itunes.apple.com/us/app/how-to-tie-a-tie/id378478530?mt=8


Unisex!

Dela kläderna med din tjej, handla unisex!

Bella och Bastian SS11

 

Bilder: http://www.bellaobastian.se/collection-ss11.php

 

Kläderna är hämtade ur Bella och Bastian SS11, och kommer säkerligen synas på de mest vågande människorna i vår. Unisex är fashionabelt!


Vika skjorta

Vik din skjortan som en gud!

 

  1. Lägg skjortan plant med bröstet nedåt. Alla knappar ska vara knäppta, på såväl knappslån som manschetterna.
  2. Vik den ena sidan av skjortan in mot mitten, låt ärmen ligga fritt.
  3. Ta tag i ärmen och vik tillbaka den, så att det bildas en fin linje från axeln på skjortan till dess nederkant, linjen ska ligga jäms den tidigare invikta skjortdelen.
  4. Gör samma moment på den andra ärmen. Ärmarna ska tillsammans bilda ett V.
  5. Vik upp skjortans nederkant mot baksidan av kragen.
  6. Vänd på skjortan så att framsidan hamnar upp och släta ut eventuella veck som bildats.
"Manualen- 365 stiltips för män / Per Nilsson"

Hur du viker en skjorta


Jeans!

Jeans är plagget som aldrig försvinner. Det går i perioder hur hög modegraden på jeansen är just då men en sak är säker, de älskade jeansen försvinner aldrig. Jeans finns i alla prisklasser och till alla tillfällen. De flesta varumärken har jeans.

Jeansen hänger med enda sedan 1870- talet. Loeb Strauss, vars namn utvecklades till Levi, var grundaren. Under sin båtresa från Tyskland till Amerika hämtade han kunskap om dåtidens guldgrävare. Loeb var dock ingen guldgrävare, utan en entreprenör med sikte på att sälja förnödenheter till guldgrävarna.

Guldet tog slut i Kaliforninen och grävarna fortsatte mot Nevada där en man vid namn Jacob Davis försökte utveckla ett par hållbara byxor. Han såg arbetarnas trasiga kläder och kom på en idé.

För att göra en lång historia kort, utvecklade Levi och Jacob ett samarbete och fick patent på nitförstärkta jeans. Detta var 1870 och de första jeansen var födda. De kallades för midjeoverall och kostade i slutet av 1800-talet cirka en dollar. Idag skulle det motsvara ungefär 140 kronor.

Redan på den tiden hade entreprenören i sikte att skapa en image kring sitt varumärke varpå det kända skinnmärket på Levi's jeansen utformades. Hästarna på skinnlappen drar åt varsitt håll vilket skulle visa hur starka byxorna var.

Källa: Jeansens historia synad i sömmarna av Tanya Lloyd Kyi och Anna-Stina Lindén Ivarsson







Bild: thescoutmag.com


Kläder genom tiden, våra ikoner inom modet under 1990-talet.

 

1900-1909

Theodore Roosevelt- Kläderna visar uttryckligt din sociala status.

En kostym med lång kavaj och väst under. Skjorta som är välstryket och en krage som är hög och tung. Är de typiska indikationerna för detta tidsskede. På dagtid börjar det bli acceptabelt med jackett, kvällstid är det frack som gäller.

 

1910-1919

Charlie Chaplin

Västen bärs fortfarande under kavajen. Kavajen har däremot minskat från fyra knappar till tre och i vissa fall två stycken. Dåtidens stekare använder kritvita damasker. 

 

1920-1929

Prinsen av Wales och Kammarherre Rolf Von Heidenstam

En mer informell och sportigare klädsel smyger sig sakta fram. Trendsättare och modekungar bär Oxford bags, byxmode med extremt vida byxben. Golfbyxan och färgstarka tröjor är också högaktuella plagg.   

 

1930-1939

Cary Grant

Kritstreckmönstret gör succé, så väl den nya kostymmodellen London cut. Som visar en V-liknande, atletiskt siluett med sina breda axlar och smal midja.     

 

1940-1949

Cab Calloway

Gatumodet ligger i framkant. En ovesize kostym med en enkelknäppt kavaj samt en över dimensionerad hatt ligger i tiden för det nya tidsskedet.     

Även militärkläder börjar se dagens ljus efter slutet på andra världskriget.

 

1950-1959

James Dean- Första modevisningen för män äger rum i Florens.

Stilen är blandade, så väl långa som korta kavajer syns. Byxorna är generellt stuprörssmala runt om. En ovårdad stil med jeans, manchesterbyxor, chinos, sneakers och ostrukna skjortor blir mode. Även mc-jackor och surfskjortan blir populära.

 

1960-1969

John Lennon och Paul Mccartney

Kostymen blir smalare och kavajen samt byxbenen kryper upp några centimeter och bli kortare. Modsen är de nya trendsättarna och influerar stora delar av modeindustrin. Sverige tar klivet ut i den internationella modevärlden med sina tajta overaller och pressveck. 

 

1970-1979

Burt Reynolds

Länge leve jeansen. V-jeans börjar bli populära, dess kännetecken är avskurna vid knät som ett V och med en vidd nertill, dessa bärs under 70-talet tillsammans med träskor. En annan stor trend är sprudlande diskoplagg i glansigt material. Motsatsen är ledig elegans eller avslappnad stil så som hippies. I England är punken som hetast.     

 

1980-1989

Dolph Lundgren

Hiphop kulturen börjar växa fram och sportmodet växer sig allt större. Kostymmodet delas in i två grupper, följsampassform eller med markerade/stora axlarvaddar.

 

1990-1999

Curt Cobain

1990–talet ser tillbaka på tidigare decennier, nylon ekologi och ofärgad bommull är hett modevärlden. De dyrare modehusen släpper alla billigare kollektioner.

 

Källa: ”Modekompassen för Män / Per Nilsson”


RSS 2.0